Lemmikit

Suomessa asuu arviolta noin 500 000 koiraa ja muiden lemmikkien lukumäärää voi vain arvailla. Lemmikit ovat siis asunnoissa hyvin yleisiä. Lukumäärään nähden lemmikkien aiheuttamat vahingot asunnoille ovat pieniä.

Lemmikki voi aiheuttaa asumisellaan häiriötä naapureille. Useimmat ongelmat liittyvät ääneen ja hajuhaittoihin. Pahimmassa tapauksessa lemmikki tekee "asiansa" huoneistoon ja haju kantautuu naapureiden huoneistoihin ja yhteisiin tiloihin. Lisäksi koiran jatkuva haukkuminen ei ole mukavaa kuultavaa. Lemmikkieläimen haltijalla onkin siis oltava vastuuntunto lemmikistään sekä sen hyvinvoinnista ja puututtava mahdollisuuksien mukaan ilmenneisiin ongelmiin.

Moni kotieläin tarvitsee ulkoilutusta, joka on otettava lemmikkiä hankittaessa huomioon. Lemmikin ei saa antaa tehdä "asioitaan" taloyhtiön pihalle tai sen välittömään läheisyyteen eikä etenkään lasten leikkipaikoille. Mikäli vahinkoja sattuu niin muistathan korjata lemmikkisi jätökset pois välittömästi. Lemmikki on myös pidettävä kytkettynä yhteisissä tiloissa ja taloyhtiön pihalla. Yhteisiin sauna- ja pesutiloihin lemmikin vienti on kielletty.

Ekoisännät Ky Rullakatu 18 C Puh. (03) 751 3184 » toimisto(a)ekoisannat.fi
Y-tunnus: 0577419-5 15900 LAHTI Fax (03) 751 3306 » www.ekoisannat.fi