Asumisturvallisuus ja mukavuus

Asukkaiden on tärkeää seurata, mitä yhtiössä tapahtuu, sillä murrot ja ilkivalta ovat jatkuvasti kasvussa.  Häiriön aiheuttaja kannattaa aina selvittää, mikäli yhtiön alueella tai tiloissa havaitaan normaalista poikkeavaa toimintaa.

Muista, ettei omaa turvallisuutta kuitenkaan pidä vaarantaa. Porraskäytäviin ja muihin yhtiön tiloihin ei tule laskea tuntemattomia henkilöitä. Mikäli havaitaan häiriön aiheuttaja (esim. murtomies) ei kannata ryhtyä itse toimiin. Yleinen järjestyksen valvonta kuuluu viime kädessä viranomaisille ja tarvittaessa jokaisella on oikeus turvautua poliisin apuun.

On myös syytä muistaa, että yhteinen asuminen taloyhtiössä on erilaista kuin omakotitaloasuminen. Asumisesta aiheutuu aina ääntä ja liikettä. Naapureista lähtevä ääni on usein tahattomasti aiheutettua. Liian pienestä ei kannata hätkähtää ja ryhtyä toimenpiteisiin, mutta selkeää ja jatkuvaa häiriköintiä ei myöskään tarvitse sietää.

Liikkuminen yleistiloissa

Yleistilat ovat kaikille talon asukkaille, joten niiden käytettävyys, siisteys ja toimivuus on tärkeää.

Liikkuessasi yleistiloissa ota huomioon:

  • Havaitessasi vian/vaurion tee heti ilmoitus huoltoyhtiöön. Vuotavat vesikalusteet, palaneet lamput, vialliset pistorasiat, rikkoutuneet tavarat on syytä ilmoittaa heti ne havaitessaan.
  • Huolehdi ulko-ovien sulkeutumisesta.
  • Ikkunat tulee pääsääntöisesti pitää kiinni. Mikäli niitä joudutaan avaamaan, on avaaja myös vastuussa sulkemisesta.
  • Poistoilmaventtiileitä ei saa mennä tukkimaan ja korvausilmaventtiilit pidetään auki. Ongelmia huomatessasi ota yhteys huoltoyhtiöön.
  • Poistuessasi tiloista huolehdi valojen sammuttamisesta ja ovien lukitsemisesta.
  • Jätä tilat aina siisteiksi käyttösi jälkeen. Vie tavarasi pois ja roskat lajiteltuina roskikseen.

Mikäli sinulla on ehdotuksia tai ideoita miten taloyhtiössä asumismukavuutta tai turvallisuutta voidaan kohentaa, kerro niistä hallituksen jäsenille tai isännöitsijälle.

 

 

Ekoisännät Ky Rullakatu 18 C Puh. (03) 751 3184 » toimisto(a)ekoisannat.fi
Y-tunnus: 0577419-5 15900 LAHTI Fax (03) 751 3306 » www.ekoisannat.fi